Een hondenomheining: ideaal om honden buiten te laten lopen

Voor honden is het een must om een eigen territorium te hebben waarin ze vrij kunnen bewegen en spelen. Een hond wil zoveel mogelijk vrij los lopen en dit kan soms gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als uw terrein zich naast een drukke weg bevindt waar veel verkeer langs komt. Om te voorkomen dat uw hond gevaar loopt, kunt u voor een hondenomheining kiezen. Dit is een hek dat goed past binnen een tuin of andere landelijke omgeving. In dit blogartikel wordt de functie van een hondenomheining uitgelegd.

Materialen van een hondenomheining.

Bij het kiezen van materialen voor een hondenomheining moet er worden gekeken naar materialen voor zowel de de palen als het gaas wat er tussen gespannen wordt. Bij de palen kan er gekozen worden voor duurzaam hout, bijvoorbeeld kastanjehout, dat een levensduur van 10 á 15 jaar heeft. Voor het gaas is de beste keuze een mechanisch gespannen gaas, zo blijft de natuurlijke vorm en veerkracht.

 

Verschillende toegangspoorten

Bij het aanschaffen van een hondenhek, is het ook erg handig om een toegangspoort aan te schaffen om makkelijk het terrein te betreden. Een optie is een klappoort. Deze poort is zelfsluitend. Aangezien deze poort schuin gemonteerd wordt valt de sluiting automatisch dicht door zijn eigen gewicht. Een andere optie is een looppoort, die is bedoeld voor wandelaars en fietsers en wordt vaak gebruikt bij hekwerken om privéterreinen af te sluiten. Verder kunt u ook kiezen voor een draaipoort. Een draaipoort is groot genoeg om een auto of landbouwvoertuig een omheind perceel te betreden. Bij deze poort is keuze uit zowel een enkele als dubbele variant. De dubbele draaipoort is handig wanneer een enkele draaipoort niet groot genoeg is.

 

Ingraven van gaas

Wellicht is er in de buurt van uw terrein veel klein wild, dat graag onder de omheining door graaft. Dit kunt u voorkomen door het ingraven van gaas. U maakt het dieren als marters of vossen onmogelijk om uw privégrond te betreden en eventueel huisdieren aan te vallen. Voor verschillende dieren zijn uiteraard verschillende dieptes nodig voor het ingraven. Bekijk goed wat u wilt tegenhouden, en hoe diep het gaas daarvoor moet zijn.

 

Een hondenomheining kopen bij Arfman B.V.

Het maakt niet uit of u nou particulier bent, of juist een houder van een kennel of dierenpension. Een hondenhek is namelijk altijd bevorderlijk voor de veiligheid van honden. Zo’n hondenomheining vindt u uiteraard bij Arfman Hekwerk B.V. 

Direct contact met onze adviseur

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×