Amfibieën

Wij hebben bij Arfman een breed scala aan producten en oplossingen voor het behoud van de amfibieënpopulatie in Nederland. Hiervoor werken wij samen met de firma ACO uit Doetinchem. In combinatie met de andere faunatechnische producten van Arfman zijn wij in staat een compleet verzorgde oplossing aan te leveren, zodat amfibieën weer veilig en onbelemmerd hun trek kunnen vervolgen.

Aco Pro Arfman assortiment

Met ons Aco Pro programma willen we het ecologische evenwicht behouden en in sommige gevallen zelfs herstellen. De afgelopen jaren neemt het aantal amfibieën in Nederland af. De tocht van het winter- naar het zomerverblijf is gevaarlijk en veel dieren komen hierbij om het leven. Om ervoor te zorgen dat de populatie niet blijft dalen werken wij intensief samen met de firma ACO uit Doetinchem. Al jarenlang zijn zij specialist in het leveren van faunaproducten. Uniek aan dit concept is dat klanten precies de juiste oplossing geleverd en gemonteerd krijgen en zo het ecologische evenwicht wordt behouden of zelfs hersteld.

Amfibiepassage

Om padden, salamanders, slangen, reptielen en kikkers een veilige oversteek te bieden kiest u voor een amfibiepassage. Deze tunnel wordt aangebracht op het niveau van het wegdek en is ideaal om samen in te zetten met de amfibiegeleidewand. Deze leidt ze naar de tunnel toe zodat dit de enige manier is om de weg over te steken. Onze amfibie tunnel maken we van monolitisch polymeerbeton, type KT500. De tunnel is aan de bovenkant voorzien van sleuven, zodat er een gelijkmatige luchtstroom ontstaat tussen de tunnel en buitenlucht. Hierdoor is de temperatuur en luchtvochtigheid in en buiten de tunnel hetzelfde. Dit is voor amfibieën belangrijk om door te passage te gaan.

Amfibiegeleidewand polymeerbeton

Een amfibiegeleidewand is speciaal ontwikkeld om amfibieën veilig van het ene naar het andere leefgebied te laten passeren. Het is onderdeel van een groter faunaproject. Het voordeel van deze wand is dat deze naar wens kan worden aangepast. Er zijn ook verschillende tunnel-, ingangs- en stopelementen van hetzelfde materiaal.

Amfibiegeleidewand kunststof

Naast een amfibiegeleidewand van polymeerbeton is kunststof ook een optie. Deze wand is dankzij de combinatie van hout en zwarte palen goed inzetbaar binnen een natuurlijke omgeving. Het is mogelijk deze wand te combineren met een kleinwild– of roodwildraster of een uitbreiding met een grondkering, amfibiepassage of een stobbenwal. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op, we beantwoorden uw vragen graag.


Veelgestelde vragen

Welke dieren maken gebruik van een amfibiepassage?

Deze passagetunnel is speciaal bedoeld om padden, salamanders, slangen, reptielen en kikkers een veilige oversteek te bieden. 

Waar dient een amfibiegeleidewand voor?

Ze worden geleid naar een passage waar ze kunnen oversteken.

Van welk materiaal wordt een amfibiegeleidewand gemaakt?

Dit kan van polymeerbeton of HDPE platen zijn. 

Waar kan een amfibiegeleidewand mee gecombineerd worden?

Het wordt vaak uitgebreid met een grondkering, amfibiepassage of een stobbenwal.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×