Kleinwild

Met kleinwild worden veelal dassen, marterachtigen, konijnen en hazen bedoeld. Om deze dieren veilig naar passages te leiden maken we speciale kleinwild afrasteringen. Daarnaast hebben we bij Arfman ook een speciaal soort afrastering voor otters en bevers. Bekijk hier een aantal van de mogelijkheden.

Kleinwildtunnel

Een kleinwildtunnel noemen we ook wel een dassentunnel. Deze tunnel is bedoeld om kleinwild, zoals dassen, hazen, otters en bevers van de weg te weren. De tunnel leggen we vaak aan onder een weg of spoorweg door middel van raketboring. Soms kan open ontgraving ook uitkomst bieden. Zijn er kabels of leidingen in het betreffende gebied? Dan houden we hier al rekening mee tijdens de ontwerpfase. Op deze manier komen we niet voor onverwachte verrassingen te staan. Er zijn diverse afmetingen mogelijk voor een kleinwildtunnel.

Kleinwildraster

Wilt u het leefgebied van dassen, marterachtige, konijnen en hazen op een veilige manier afschermen? Kies dan voor een kleinwildraster. Deze wilrasters komt u vaak tegen langs wegen om kleinwild naar passages onder de wegen te leiden. Hiermee wordt voorkomen dat de dieren de weg oplopen en er ongelukken gebeuren. Arman levert kleinwildrasters op maat. Een goede kwaliteit vinden we uiterst belangrijk, daarom gebruiken we de beste materialen.

Otterraster

Bent u op zoek naar stevig materiaal om otters te beschermen? Dan zijn otterrasters de oplossing! Deze dieren trekken erg veel rond, dus een goede verbindingszone is voor hen van essentieel belang. De palen die wij gebruiken voor deze rasters zijn van Robina-hout gemaakt. Het is mogelijk een otterraster te combineren met andere voorzieningen, zoals loopplanken, kleinwildtunnels en overstapjes.

Gecombineerde faunavoorzieningen

Om zeker te zijn van een veilige passage is het in sommige gevallen aan te raden om rasters te combineren. Arfman is dan ook uw ideale partner voor kleinwild afrastering. Al meer dan 45 jaar realiseren wij diverse hekwerken voor onder andere de overheid, natuurorganisaties, aannemingsbedrijven en particulieren. Samen met u creëren we graag een veilige omgeving voor mens en dier. Stel uw ideale roosters samen dankzij ons ruime assortiment. Wij voorzien u van advies op maat, zodat u verzekerd bent van een kleinwild omheining van hoge kwaliteit. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.


Veelgestelde vragen

Welke dieren maken gebruik van een kleinwildtunnel?

De tunnel is te gebruiken voor veel verschillende dieren, waaronder: dassen, marterachtigen, konijnen, hazen, otters en bevers.

Van welk materiaal wordt een kleinwildraster gemaakt?

Het moet kleinwild moeilijk gemaakt worden om onder het gaas door te komen, daarom wordt het raster op de volgende manier geplaatst: met standaard 150 cm hoog gaas, wordt 20 cm ingegraven en 30 cm haaks omgezet naar de wildzijde. Het raster zelf steekt dan ook 100 centimeter boven het maaiveld uit. De palen zijn 180 cm hoog en hebben een diameter van 10 tot 12 centimeter, om zo stevigheid aan het gaas te bieden.

Welke dieren maken gebruik van een loopplank?

Verschillende dieren waaronder: dassen, marterachtigen, konijnen, hazen, eenden, otters en bevers.

Wat is de functie van een loopplank voor kleinwild?

Het verbinden van verschillende leefgebieden.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×