Met kleinwild worden meestal dassen, marterachtigen, konijnen en hazen bedoeld. Om deze dieren veilig naar passages te leiden maken we speciale kleinwildafrasteringen. Daarnaast hebben we bij Arfman ook een speciaal soort afrastering voor otters en bevers.

Meer dan 50 jaar ervaring
Artboard 50
Advies op maat
Een raster voor dassen Raster voor Otters en bevers Raster voor hazen en konijnen Boommarter raster
Dassenraster
Speciaal voor dassen kunnen er langs wegen dassenrasters geplaatst worden om de leefgebieden af te schermen. Het raster moet de kleine dieren naar passages onder de wegen leiden. Deze faunatunnels zijn bedoeld om de dieren veilig over te laten steken en ongelukken te voorkomen.
Otter-/beverraster
Ben je op zoek naar stevig materiaal om otters of bevers te beschermen? Dan zijn otter-/beverrasters de oplossing! Deze dieren trekken erg veel rond, dus een goede verbindingszone is voor hen van essentieel belang. De palen die wij gebruiken voor deze rasters zijn van Nobifix-hout gemaakt.
Konijnen- en hazenraster
Speciaal voor konijnen en hazen kunnen er rasters langs wegen worden geplaatst om hun leefgebieden af te schermen. Het raster moet de kleine dieren naar passages onder de wegen leiden. Deze faunatunnels zijn bedoeld om de dieren veilig over te laten steken en ook om ongelukken te voorkomen.
Boommarterraster
Het boommarterraster is uniek in zijn soort en speciaal op maat gemaakt. Langs de A12 heeft Arfman voor het eerst een boommarterkering geplaatst in combinatie met edelhertraster. Wil je ook een boommarterraster laten plaatsen? Schakel dan onze experts in.

Gecombineerde faunavoorzieningen

Om zeker te zijn van een veilige passage is het in sommige gevallen aan te raden om rasters te combineren. Arfman is dan ook je ideale partner voor kleinwildafrastering. Al meer dan 45 jaar realiseren wij diverse hekwerken voor onder andere de overheid, natuurorganisaties, aannemingsbedrijven en particulieren. Samen met jou creëren we graag een veilige omgeving voor mens en dier. Stel je ideale roosters samen dankzij ons ruime assortiment. Wij voorzien je van advies op maat, zodat je verzekerd bent van een kleinwildomheining van hoge kwaliteit. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze medewerkers.

Tunnel voor kleinwild

Veelgestelde vragen

Welke dieren maken gebruik van een kleinwildtunnel?

De tunnel is te gebruiken voor veel verschillende dieren, waaronder dassen, marterachtigen, konijnen, hazen, otters en bevers.

Van welk materiaal wordt een kleinwildraster gemaakt?

Het moet kleinwild moeilijk gemaakt worden om onder het gaas door te komen, daarom wordt het raster op de volgende manier geplaatst: de hoogte van het gaas is standaard 150 centimeter dat we 20 centimeter ingraven en 30 centimeter haaks omzetten naar de wildzijde. Het raster zelf steekt dus 100 centimeter boven het maaiveld uit. De palen zijn 180 centimeter hoog en hebben een diameter van 10 tot 12 centimeter, om zo stevigheid aan het gaas te bieden.

Welke afmeting heeft een otterraster?

De afmetingen van de palen zijn 180 centimeter met een diameter van 11/12 centimeter en ze staan van hart tot hart drie meter uit elkaar. De hoek- en eindpalen zijn voor de stevigheid wat groter en zijn 250 centimeter hoog met een diameter van 12/14 centimeter.

Het gaas is 120 centimeter hoog, waarvan 20 centimeter wordt ingegraven. Op deze manier is het raster 100 centimeter hoog.

Van welk materiaal wordt een otterraster gemaakt?

Een otterraster wordt gemaakt van Nobifix-hout met kleinwildgaas.

Wat is de functie van een loopplank voor kleinwild?

Een loopplank is bedoeld voor het verbinden van verschillende leefgebieden.

Welke dieren maken gebruik van een loopplank?

Verschillende dieren waaronder dassen, marterachtigen, konijnen, hazen, eenden, otters en bevers.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures