Roodwild

Voor afrastering voor roodwild bieden we bij Arfman twee standaard opties: het roodwildraster voor edelherten en het reewildraster voor reeën en damherten. Het roodwildraster is net wat beter bestand tegen het edelhert, dat groter is qua omvang dan damherten en reeën. Deze wildrasters worden vaak geplaatst langs provinciale en rijksoverheidswegen, om dieren veilig naar een faunapassage te leiden. Arfman biedt verschillende uitvoeringen van deze soorten afrastering voor roodwild.

Reewildraster

Een reewildraster is 180 cm hoog en speciaal gemaakt om het leefgebied van reeën en damherten af te schermen. Op deze manier kunnen ze veilig naar ecoducten worden geleid om hier over te steken. Daarnaast beschermt het automobilisten tegen aanrijdingen met wild. De standaarduitvoering is voorzien van twee soorten gaas waarvan het bovengaas 80 centimeter hoog is en het ondergaas 150 cm. Ons advies is om tamme kastanje palen te gebruiken in combinatie met licht Urusgaas. Extra opties, zoals verschillende soorten poorten of een combinatie met een wildrooster zijn mogelijk voor dit raster. Via onze website kunt u aangeven hoeveel meter u nodig heeft, wat het aantal hoekpalen moet zijn en welke poorten u in het reewildraster wilt.

Edelhertraster

Om aanrijdingen met edelherten te voorkomen biedt een edelhertraster uitkomst. Het edelhert wordt ook wel roodwild genoemd en is één van de grootste zoogdieren in Nederland. Zoekt u eens stevige omheining om herten tegen te houden? Dan bent u bij Arfman aan het juiste adres. Deze afrastering is van steviger materiaal gemaakt dan een reewilraster en schermt leefgebieden van edelherten perfect af. In dit geval is het bovengaas 120 cm en het ondergaas 150 cm. De palen zijn 300 centimeter hoog.

Faunavoorzieningen

Onder faunavoorzieningen of faunatechniek verstaan we de soorten afrasteringen die ervoor zorgen dat dieren niet op de weg terecht komen, maar via een passage veilig de andere kant van de weg bereiken. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we tot de beste oplossingen voor mens en dier komen.

Maatwerk afrastering roodwild

Iedere afrastering voor roodwild is maatwerk. Of u nu op zoek bent naar een herten afrastering of omheining voor reeën, wij bespreken graag de mogelijkheden met u. heeft u vragen over een van onze producten? Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder.


Veelgestelde vragen

Welke varianten roodwildrasters bestaan er?

We bieden twee standaard opties: het roodwildraster voor edelherten en het reewildraster voor reeën en damherten.

Tegen welke dieren is een roodwildrooster bestand?

Roodwild is een verzamelnaam voor reeën en edelherten. Het is dus geschikt voor reeën en herten. 

Welke afmeting heeft een reewildraster?

Een reewildraster is 180 cm hoog en wordt 20 cm ingegraven. Tussen de palen zit 4 meter. 

Van welk materiaal wordt een reewildraster gemaakt?

Een reewildraster wordt gemaakt van tamme kastanjepalen in combinatie met licht Ursusgaas aan de bovenzijde en kleinwildgaas aan de onderzijde.

Welke afmeting heeft een edelhertraster?

Een edelhertraster is 220 cm hoog en wordt 20 cm ingegraven. Tussen de palen zit 4 meter.

Van welk materiaal wordt een edelhertraster gemaakt?

Een edelhertraster wordt gemaakt van tamme kastanjepalen en bestaat uit twee verschillende soorten gaas: het bovengaas van 120 cm hoog en ondergaas van 150 cm hoog.  Het gaas aan de bovenzijde wordt ook wel Prairiegaas genoemd en heeft een maaswijdte van 15 cm. Het kleinwildgaas aan de onderzijde heeft een kleinere maas, zodat het de kleine dieren weerhoudt van het passeren van het raster. 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×