Voor afrastering voor roodwild bieden we bij Arfman twee standaard opties: het roodwildraster voor edelherten en het reewildraster voor reeën en damherten. Het roodwildraster is beter bestand tegen het edelhert, dat groter is qua omvang dan damherten en reeën. Deze wildrasters worden vaak geplaatst langs provinciale- en rijksoverheidswegen.

Meer dan 50 jaar ervaring
Artboard 50
Advies op maat
Edelherten raster Faunatechniek voor reeen en damherten
Edelhertenraster
Om aanrijdingen met edelherten te voorkomen biedt een edelhertenraster uitkomst. Het edelhert wordt ook wel roodwild genoemd en is één van de grootste zoogdieren in Nederland. Zoek je een stevige omheining om herten tegen te houden? Dan ben je bij Arfman aan het juiste adres.
Reeën- en damhertenraster
Een reeën- en damhertenraster is speciaal gemaakt om het leefgebied van reeën en damherten af te schermen. Op deze manier kunnen ze veilig naar ecoducten worden geleid om hier over te steken. Daarnaast beschermt het automobilisten tegen aanrijdingen. De standaarduitvoering is voorzien van twee soorten gaas.

Maatwerk afrastering roodwild

Onder faunavoorzieningen of faunatechniek verstaan we de soorten afrasteringen die ervoor zorgen dat dieren niet op de weg terecht komen, maar via een passage veilig de andere kant van de weg bereiken. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we tot de beste oplossingen voor mens en dier komen, ook voor roodwild. Iedere afrastering voor roodwild is maatwerk. Of je nu op zoek bent naar een hertenafrastering of omheining voor reeën, wij bespreken de mogelijkheden graag met je. Heb je vragen over een van onze producten? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons altijd mailen (info@arfman.nl) of bellen (0548-362948).

Maatwerk afrastering van roodwild

Veelgestelde vragen

Welke varianten roodwildrasters bestaan er?

We bieden twee standaard opties: het roodwildraster voor edelherten en het reewildraster voor reeën en damherten.

Tegen welke dieren is een roodwildrooster bestand?

Roodwild is een verzamelnaam voor reeën en edelherten. Het is dus geschikt voor reeën en herten.

Welke afmeting heeft een reewildraster?

Een reewildraster is 180 centimeter hoog en wordt 20 centimeter ingegraven. Tussen de palen zit 4 meter.

Van welk materiaal wordt een reewildraster gemaakt?

Een reewildraster wordt gemaakt van tamme Nobifix-palen in combinatie met licht Ursus-gaas aan de bovenzijde en kleinwildgaas aan de onderzijde.

Welke afmeting heeft een edelhertenraster?

Een edelhertenraster is 220 centimeter hoog en wordt 20 centimeter ingegraven. Tussen de palen zit 4 meter.

Van welk materiaal wordt een edelhertenraster gemaakt?

Een edelhertenraster wordt gemaakt van Nobifix-palen en bestaat uit twee verschillende soorten gaas: het bovengaas van 120 centimeter hoog en ondergaas van 150 centimeter hoog. Het gaas aan de bovenzijde wordt ook wel prairiegaas genoemd en heeft een maaswijdte van 15 centimeter. Het kleinwildgaas aan de onderzijde heeft een kleinere maas, zodat het de kleine dieren ervan weerhoudt om het raster te passeren.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures