Houten hekwerk

Bij Arfman zijn er verschillende houten hekwerken te vinden. Deze hekwerken bieden de ideale oplossing om een veilige omgeving te creëren waar dieren in kunnen grazen en leven. Binnen deze omheiningen is er ook nog keuze uit diverse poorten en houtsoorten. Zo is het houten hekwerk naar eigen smaak aan te passen en om het hekwerk aan te sluiten aan de omgeving. Bekijk onze houten hekwerken hieronder.

Paardenomheining

Een van de bekendste houten hekwerken is de paardenomheining. Een geschikte omheining voor deze dieren moet aan veel zaken voldoen. Het moet natuurlijk stevig genoeg zijn om de paarden binnen de weide te houden. Maar misschien wel belangrijker is dat het hekwerk veilig moet zijn voor de paarden. Het is niet wenselijk dat de paarden zich verwonden wanneer zij langs het houten hekwerk schuren of wanneer zij eraan proberen te knagen. Bij Arfman zijn er diverse mogelijkheden voor stevige en veilige paardenomheiningen.

Een eigen territorium voor de hond

Iedere hond vindt het prettig om een eigen territorium te hebben waarin zij zich vrij kunnen bewegen en rond razen. Door middel van een hekwerk van hout is het zeer gemakkelijk om een duidelijk terrein af te bakenen op een natuurlijke manier. Onze hondenomheining bestaat uit tamme kastanje palen die voorzien zijn van gepuntlast en geplastificeerd gaas.

Schapenomheiningen

Een zeer populair hekwerk is de schapenomheining. Dit hek van hout valt niet op waardoor het zeer goed inpasbaar is in landschappelijke gebieden. Deze omheining is er populair voor waterschappen, gemeenten en particulieren. Arfman biedt diverse extra opties bij een schapenomheining, denk hierbij aan stroomvoorziening en sluisconstructies.

Stevig houten hekwerk voor geiten

Het is belangrijk om een goede en stevige omheining te hebben bij het houden van geiten waardoor zij niet kunnen ontsnappen. Om er zeker van te zijn dat de geiten niet uitbreken, is er bij dit hout hekwerk gaas aan de buitenzijde gemonteerd. Wij bieden de geitenomheining aan in diverse hoogtes waardoor het compleet naar wens aan te passen is.

Meer weten over onze houten hekken?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Arfman hekwerk? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen alles vertellen over onze verschillende hekwerken en denken graag mee over de beste oplossingen voor zowel mens als dier.


Veelgestelde vragen

Van welke houtsoort wordt een paardenomheining gemaakt?Voor paardenomheiningen kunnen er verschillende houtsoorten worden gebruikt, zowel behandeld als onbehandeld. In het algemeen bevelen wij voor uw paardenomheining naaldhout aan dat is genobifixeerd, oftewel Nobifix hout. Dit is een uniek product dat insect- en schimmelbestendig is en een zeer lange verwachte levensduur heeft. Daarnaast is dit hout onderhoudsarm. Het voordeel ten opzichte van de vaak gebruikte gecreosoteerde palen is dat de palen reukvrij zijn en niet afgeven.

Van welke houtsoort wordt een hondenomheining gemaakt?

Deze wordt gemaakt met tamme kastanje palen.

Van welke houtsoort wordt een schapenomheining gemaakt?Deze wordt gemaakt met tamme kastanje palen.

Van welke houtsoort wordt een geitenomheining gemaakt?
Deze wordt gemaakt met tamme kastanje palen.

Welke extra opties zijn er bij een houten hekwerk?
Diverse poorten, stroomvoorziening of een andere houtsoort behoren tot de mogelijkheden.

Welke functie heeft een looppoort?
Een looppoort is bedoeld voor wandelaars of fietsers, deze poort is afsluitbaar en wordt veel gemonteerd bij hekwerken rondom privéterrein.

Welke functie heeft een enkele draaipoort?
Door een enkele draaipoort in uw hekwerk kunt u met de auto of een landbouwvoertuig op het omheinde perceel komen.

Welke functie heeft een dubbele draaipoort?
Een dubbele draaipoort heeft twee poortvleugels. Zo kunt u met de auto of een landbouwvoertuig het omheinde perceel bereiken.

Welke functie heeft een klappoort?
Een klappoort is zelfsluitend, de poort valt door het eigen gewicht dicht, omdat deze schuin gemonteerd wordt. Een klappoort wordt vooral gebruikt voor dierenverblijven of in natuurgebieden voor wandelaars.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×