Houten hekwerk

Bij Arfman kunt u verschillende houten hekwerken te vinden. Een houten hekwerk is een ideale oplossing om een veilige omgeving te creëren waar dieren in kunnen grazen en leven. U heeft ook nog keuze uit diverse poorten en houtsoorten voor een hekwerk. Zo is het hekwerk naar eigen smaak aan te passen en is het hekwerk aan te passen aan de omgeving. Bekijk al onze houten afrasteringen hieronder.

Een houten hekwerk is populair bij veel huiseigenaren en landschapsarchitecten vanwege zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Het houten hek is gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor het een natuurlijke uitstraling geeft aan elke omgeving. Bovendien is hout een duurzaam materiaal dat kan worden hergebruikt en gerecycled. 

Verschillende materialen houten afrastering

We vertellen u graag wat de verschillen zijn tussen Robinia, tamme Kastanje en Nobifix. Robinia is het meest duurzame hardhout uit Europa. De palen hebben een natuurlijke kromming en worden daarom gebruikt voor rasters tot en met een meter hoog. Kastanjehout is erg duurzaam dankzij het looizuur. Hierdoor is het product goed bestand tegen vocht. Het product wordt daarom toegepast bij alle rasterhoogtes. Nobifix palen worden gemaakt van naaldhout uit Europa. Het is een onderhoudsarm product dat niet afgeeft en reukvrij is.

Houten hekwerk: een duurzame oplossing

Met een hekwerk van Arfman krijgt u de voordelen van tijdloze stijl in combinatie naast een product wat lang meegaat. Door zijn lange levensduur is hekwerk van hout een verstandige investering voor uw eigendom, omdat het na verloop van tijd minder reparaties vergt. Bovendien kan het hekwerk worden aangepast aan elke smaak of stijl. Met ons hekwerk geïnstalleerd rond uw eigendom, kunt u jarenlang genieten van meer veiligheid en esthetische schoonheid.

Houten poort

Ook voor houten poorten bent u bij Arfman aan het goede adres. Arfman biedt een ruim aanbod aan diverse omheiningen. Per omheining heeft u keuze uit verschillende houtsoorten en toegangspoorten.

Hekwerk op maat

Ook voor een hekwerk op maat kunt u bij ons terecht. Met een hekwerk op maat schermt u uw terrein of weiland af. Er zijn veel verschillende soorten van op maat gemaakte omheiningen, van hout tot metaal. U kunt ook kiezen voor de hoogte en breedte van uw hekwerk.

Voordelen van een houten hekwerk 

Er zijn verschillende voordelen van een houten hekwerk. Hieronder nemen we je mee in de belangrijkste voordeel.

 • Voor iedere stijl
  Een van de grootste voordelen van houten hekwerk is dat het gemakkelijk aan te passen is aan elke omgeving. Houten hekwerk kan worden geverfd of gekleurd om te passen bij de stijl van een huis of tuin. Het kan ook worden gesneden en gevormd om te passen bij de specifieke afmetingen van een gebied. Dit maakt een houten afrastering een flexibele keuze voor zowel binnen- als buitenruimtes.

 • Eenvoudig qua installatie en onderhoud
  Daarnaast is houten hekwerk relatief eenvoudig te installeren en onderhouden. Het kan worden gemonteerd met schroeven of spijkers, en het kan worden geverfd of gebeitst om de levensduur te verlengen. Het is ook goed bestand tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw.
 • Budgetvriendelijk
  Een houten hekwerk is ook een budgetvriendelijke keuze. Het is vaak goedkoper dan andere materialen zoals metaal of composiet, en het kan worden gebruikt voor zowel kleine als grote projecten.
 • Gemakkelijk te combineren met andere materialen
  Een ander groot voordeel van houten hekwerk is dat het kan worden gecombineerd met andere materialen voor een unieke look. Het houten hek kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met ijzeren of aluminium elementen voor een moderne touch, of met stenen pilaren voor een meer traditionele uitstraling.

Landschappelijk hekwerk

Een landschappelijk hekwerk is een populaire keuze voor veel huiseigenaren en landschapsarchitecten vanwege zijn esthetische waarde en functionaliteit. Het kan worden gebruikt om een tuin of buitenruimte af te bakenen, privacy te bieden en een mooie aanvulling te zijn op de algehele landschapsarchitectuur. Of je nu een traditionele of moderne uitstraling wilt creëren, landschappelijk hekwerk bij Arfman is een geweldige manier om een tuin of buitenruimte te verfraaien en te beschermen!

Houten hekwerk voor uw dieren

Een houten hekwerk kan ook worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals afscheiding, privacy, veiligheid, en decoratie. Het kan worden geplaatst rond een tuin, een terras of een zwembad, of rond een huis of bedrijfspand. Ook biedt een houten hekwerk een oplossing voor huisdieren en vee.  Afhankelijk van de houtsoort die u kiest, kan dit hekwerk bestand zijn tegen weersinvloeden, rot, insecten en vuur – allemaal belangrijke elementen als het gaat om de veiligheid en beveiliging van uw dieren. Al ons hout heeft een FSC-keurmerk of PEFC-certificering voor de veiligheid van uw dieren.

 • Paardenomheining
  Een van de bekendste houten hekwerken is de paardenomheining. Een geschikte omheining voor deze dieren moet aan verschillende eisen voldoen. Ten eerste moet het houten hekwerk natuurlijk stevig genoeg zijn om de paarden binnen de weide te houden. Maar even belangrijk is dat het hekwerk veilig moet zijn voor de paarden. Het is ongewenst als de paarden zich kunnen verwonden als ze langs het hek schuren of als ze er aan proberen te knagen. Daarom verkopen we bij Arfman diverse soorten stevige en veilige paardenomheiningen.
 • Hondenomheining
  Heeft u honden die niet over je gehele terrein los kunnen lopen? Dan hebben we hier een oplossing voor. Alle honden vinden het prettig om een eigen territorium te hebben waarin zij zich vrij kunnen bewegen en lekker kunnen spelen. Door middel van een hekwerk hout is het voor u zeer gemakkelijk om het terrein duidelijk af te bakenen, op een natuurlijke manier. Onze hondenomheining bestaat uit tamme kastanje palen die zijn voorzien van gepuntlast en geplastificeerd gaas.
 • Schapenomheining
  Voor het fokken en houden van schapen is de schapenomheining een populair hekwerk. Dit hek van hout valt niet op, waardoor het prachtig inpasbaar is in verschillende landschappelijke gebieden. De omheining voor het fokken en houden van schapen is populair voor waterschappen, gemeenten en particulieren. Arfman biedt diverse extra opties bij een schapenomheining, denk hierbij aan een stroomvoorziening en sluisconstructies. Dit maakt de omgeving bij het fokken en houden van schapen helemaal compleet.
 • Geitenomheining
  Het is belangrijk om een goede en stevige omheining te hebben bij het houden van geiten, waardoor ze niet kunnen ontsnappen. Om er zeker van te zijn dat de geiten niet uitbreken, is er bij dit hout hekwerk, gaas aan de buitenzijde gemonteerd. We bieden de geitenomheining aan in diverse hoogtes. Hierdoor is het houten hekwerk compleet naar wens aan te passen.

Meer weten over hekwerk van hout?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Arfman hekwerk? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen u alles vertellen over onze verschillende hekwerken. Daarnaast denken we graag met u mee over de beste oplossingen voor zowel mens als dier.


Veelgestelde vragen

Welke extra opties zijn er bij een houten hekwerk?
Er zijn verschillende extra opties mogelijk bij een houten hekwerk, zoals diverse poorten en stroomvoorziening. Ook een andere houtsoort behoort tot de mogelijkheden.

Wat kost een landelijk hekwerk?
De kosten van een landelijk hekwerk zijn afhankelijk van de afmetingen en van de materialen. De kosten voor een landelijk hekwerk, bijvoorbeeld een landelijk houten hekwerk, kunt u via onze online webmodule gemakkelijk aanvragen. U ontvangt daarna direct een offerte in uw e-mail van het landelijk hekwerk. Daarnaast mag u altijd contact opnemen voor een offerte via info@arfman.nl of door te bellen naar 0546-362948.

Hoe hoog mag een erfafscheiding zijn?
De erfafscheiding regels verschillen per gemeente. Wilt u weten wat de maximale hoogte van uw erfafscheiding mag zijn? Neem dan contact op met uw gemeente. Zij kunnen u alles vertellen over de erfafscheiding regels die voor u gelden.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×