Houten hekwerk

Bij Arfman zijn er verschillende houten hekwerken te vinden. Deze Houten hekken bieden de ideale oplossing om een veilige omgeving te creëren waar dieren in kunnen grazen en leven. Binnen deze houten afrasteringen is er ook nog keuze uit diverse poorten en houtsoorten. Zo is het houten hekwerk naar eigen smaak aan te passen en om het hekwerk aan te sluiten aan de omgeving. Bekijk al onze houten hekwerken hieronder.

Paardenomheining

Een van de bekendste houten hekwerken is de paardenomheining. Een geschikte omheining voor deze dieren moet aan verschillende eisen voldoen. Ten eerste moet het houten hekwerk natuurlijk stevig genoeg zijn om de paarden binnen de weide te houden. Maar even belangrijk is dat het hekwerk veilig moet zijn voor de paarden. Het is ongewenst als de paarden zich kunnen verwonden als ze langs het hek schuren of als ze er aan proberen te knagen. Daarom verkopen we bij Arfman diverse soorten stevige en veilige paardenomheiningen.

Een eigen territorium voor de hond

Heeft u honden die niet over je gehele terrein los kunnen lopen? Dan hebben we hier een oplossing voor. Alle honden vinden het prettig om een eigen territorium te hebben waarin zij zich vrij kunnen bewegen en lekker kunnen spelen. Door middel van een hekwerk hout is het voor u zeer gemakkelijk om het terrein duidelijk af te bakenen, op een natuurlijke manier. Onze hondenomheining bestaat uit tamme kastanje palen die zijn voorzien van gepuntlast en geplastificeerd gaas.

Fokken en houden van schapen

Voor het fokken en houden van schapen is de schapenomheining een populair hekwerk. Dit hek van hout valt niet op, waardoor het prachtig inpasbaar is in verschillende landschappelijke gebieden. De omheining voor het fokken en houden van schapen is populair voor waterschappen, gemeenten en particulieren. Arfman biedt diverse extra opties bij een schapenomheining, denk hierbij aan een stroomvoorziening en sluisconstructies. Dit maakt de omgeving bij het fokken en houden van schapen helemaal compleet.

Stevig houten hekwerk voor geiten

Het is belangrijk om een goede en stevige omheining te hebben bij het houden van geiten, waardoor ze niet kunnen ontsnappen. Om er zeker van te zijn dat de geiten niet uitbreken, is er bij dit hout hekwerk, gaas aan de buitenzijde gemonteerd. We bieden de geitenomheining aan in diverse hoogtes. Hierdoor is het houten hekwerk compleet naar wens aan te passen.

De verschillen tussen houten afrastering

We vertellen u graag wat de verschillen zijn tussen Robinia, tamme Kastanje en Nobifix. Robinia is het meest duurzame hardhout uit Europa. De palen hebben een natuurlijke kromming en worden daarom gebruikt voor rasters tot en met een meter hoog. Kastanjehout is erg duurzaam dankzij het looizuur. Hierdoor is het product goed bestand tegen vocht. Het product wordt daarom toegepast bij alle rasterhoogtes. Nobifix palen worden gemaakt van naaldhout uit Europa. Het is een onderhoudsarm product dat niet afgeeft en reukvrij is.

Houten poort

Ook voor houten poorten bent u bij Arfman aan het goede adres. Arfman biedt een ruim aanbod aan diverse omheiningen. Per omheining heeft u keuze uit verschillende houtsoorten en toegangspoorten.

Hekwerk op maat

Ook voor een hekwerk op maat kunt u bij ons terecht. Met een hekwerk op maat schermt u uw terrein of weiland af. Er zijn veel verschillende soorten van op maat gemaakte omheiningen, van hout tot metaal. U kunt ook kiezen voor de hoogte en breedte van uw hekwerk.

Meer weten over hekwerk hout?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Arfman hekwerk? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen u alles vertellen over onze verschillende hekwerken. Daarnaast denken we graag met u mee over de beste oplossingen voor zowel mens als dier.


Veelgestelde vragen

Van welke houtsoort wordt een paardenomheining gemaakt?
Voor paardenomheiningen bevelen wij naaldhout aan dat is genobifixeerd, oftewel Nobifix hout. Dit is een uniek product dat insect- en schimmelbestendig is en een zeer lange verwachte levensduur heeft. Deze is gelijk aan dat van tropisch hardhout. Daarnaast is dit hout onderhoudsarm. Grote voordelen zijn daarnaast dat de palen reukvrij zijn en niet afgeven.

Van welke houtsoort wordt een hondenomheining gemaakt?

Deze wordt gemaakt met tamme kastanje palen.

Van welke houtsoort wordt een schapenomheining gemaakt?
Deze wordt gemaakt met tamme kastanje palen.

Van welke houtsoort wordt een geitenomheining gemaakt?
Deze wordt gemaakt met tamme kastanje palen.

Welke extra opties zijn er bij een houten hekwerk?
Diverse poorten, stroomvoorziening of een andere houtsoort behoren tot de mogelijkheden.

Welke functie heeft een looppoort?
Een looppoort is bedoeld voor wandelaars of fietsers, deze poort is afsluitbaar en wordt veel gemonteerd bij hekwerken rondom privéterrein.

Welke functie heeft een enkele draaipoort?
Door een enkele draaipoort in uw hekwerk kunt u met de auto of een landbouwvoertuig op het omheinde perceel komen.

Welke functie heeft een dubbele draaipoort?
Een dubbele draaipoort heeft twee poortvleugels. Zo kunt u met de auto of een landbouwvoertuig het omheinde perceel bereiken.

Welke functie heeft een klappoort?
Een klappoort is zelfsluitend, de poort valt door het eigen gewicht dicht, omdat deze schuin gemonteerd wordt. Een klappoort wordt vooral gebruikt voor dierenverblijven of in natuurgebieden voor wandelaars.

Wat kost een landelijk hekwerk?
De kosten van een landelijk hekwerk zijn afhankelijk van de afmetingen en van de materialen. De kosten voor een landelijk hekwerk, bijvoorbeeld een landelijk houten hekwerk, kunt u via onze online webmodule gemakkelijk aanvragen. U ontvangt daarna direct een offerte in uw e-mail van het landelijk hekwerk. Daarnaast mag u altijd contact opnemen voor een offerte via info@arfman.nl of door te bellen naar 0546-362948.

Hoe hoog mag een erfafscheiding zijn?
De erfafscheiding regels verschillen per gemeente. Wilt u weten wat de maximale hoogte van uw erfafscheiding mag zijn? Neem dan contact op met uw gemeente. Zij kunnen u alles vertellen over de erfafscheiding regels die voor u gelden.

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×