CO2-reductie bij Arfman

Bij Arfman begrijpen we dat CO2-reductie alleen mogelijk is wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt. De motivering om een Energie- en CO2-management & reductieplan te ontwikkelen is opgenomen in ons algemene beleid, waardoor wij ons als koploper kunnen blijven manifesteren wat onze maatschappelijke bijdrage betreft.

Wij kunnen dit realiseren door een gestructureerde aanpak, die gekenmerkt wordt door duidelijke taak- en doelstellingen. Alleen dan is CO2-reductie haalbaar.

Een mooi voorbeeld is het in 2019 genomen besluit om 119 zonnepanelen te plaatsen. Het 2e half jaar van 2019 heeft dit ertoe geleid dat we ca 50% van ons gehele elektriciteitsverbruik nu zelf opwekken. De doelstelling is geheel zelfvoorzienend. In juni 2020 liggen de panelen er een jaar op en kunnen we beoordelen of we de doelstelling hebben gehaald. We liggen op koers!

Daarnaast is de timmerwerkplaats voorzien van LED verlichting. De rest van het kantoor, werkplaats en buitenterrein zal naar verwachting binnenkort worden voorzien van LED verlichting.  Door de Corona crisis is dat er nog niet van gekomen.

Direct contact met onze adviseur

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×