CO2-reductie bij Arfman

Bij Arfman begrijpen we dat CO2-reductie alleen mogelijk is wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt. De motivering om een Energie- en CO2-management & reductieplan te ontwikkelen is opgenomen in ons algemene beleid, waardoor wij ons als koploper kunnen blijven manifesteren wat onze maatschappelijke bijdrage betreft.

Wij kunnen dit realiseren door een gestructureerde aanpak, die gekenmerkt wordt door duidelijke taak- en doelstellingen. Alleen dan is CO2-reductie haalbaar.

Een mooi voorbeeld is dat er 3 jaar geleden zonnepanelen zijn geplaatst. Vanaf 2021 zijn we geheel zelfvoorzienend, maar deze actie heeft er ook toe geleid dat we steeds minder elektriciteit verbruiken: de mindset is aan het veranderen!

Daarnaast is de timmerwerkplaats voorzien van LED verlichting. De rest van het kantoor, werkplaats en buitenterrein zal naar verwachting binnenkort worden voorzien van LED verlichting.

Tot slot verwarmen we met behulp van airco units in plaats van de CV. Ook dit laat een afname in het gasverbruik zien.

Ondanks genoemde dalingen blijft het een continue uitdaging om het brandstof verbruik (ruim 80% van de totale CO2 emissie) te verminderen. Ook daar zien we langzamerhand verbeteringen (o.a. het minder stationair draaien), maar we werken eraan om hier nog meer winst te behalen.

Direct contact met onze adviseur

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×