Ecoduct Maanschoten | Veluwe

Op de Veluwe tussen Stroe en Kootwijk is het nieuwe ecoduct Maanschoten aangelegd. Het ecoduct gaat over de rijksweg A1 heen en daarnaast onder het spoor door dat ernaast ligt. Nadat de kunstwerken zijn aangelegd, heeft Arfman het gehele terrein ingericht met hekwerken, poorten en insprongen.

Afrastering op het ecoduct

We hebben hier een edelhertkerend combiraster gemonteerd inclusief een amfibiekering. Dit hekwerk is 2,20 meter hoog om zowel amfibieën, als kleinwild, zwartwild en roodwild van de snelweg en het spoor af te houden. Het hekwerk geleidt daarnaast de dieren naar het aangelegde ecoduct en de aangelegde onderdoorgang onder het spoor.

De opdracht

We doen dit in opdracht van Hegeman/Mobilis. Hegeman/Mobilis heeft dit kunstwerk gebouwd voor Rijkswaterstaat en ProRail. Het is niet eerste keer dat Arfman werkt voor deze combinatie. Inmiddels hebben we al wel tien ecoducten met elkaar gemaakt.

Om een indruk te geven van het ecoduct zijn hieronder een aantal foto’s te zien. De eerste afbeelding is een visual en deze is afkomstig van ProRail.

Faunapassage

Direct contact met onze adviseur

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×