Paardenomheining met WaxedWood | Maartensdijk

Al jarenlang worden veel paardenomheiningen opgebouwd uit gecreosoteerde houten palen en planken. Dit soort hout heeft namelijk een lange levensduur en de paarden knagen er niet aan. Een groot nadeel is echter dat het begint te zweten boven de 20°C. Bij aanraking krijg je er smerige handen en kleding van en daarnaast geeft het een sterke geur af. Al deze nadelen heeft WaxedWood bruin niet: het stinkt niet, het zweet niet en je wordt er niet smerig van. De levensduur is hetzelfde als van gecreosoteerd hout, dus het heeft het alleen maar voordelen.

Toegepaste materialen

Inmiddels zijn de eerste projecten met dit hout gemaakt. Bij één van de projecten is een paardenafrastering aangelegd van 1,15 meter hoog met 2 gordingen. Verder is het hekwerk voorzien van twee stroomdraden. Deze lopen over de horizontale gordingen, zodat de paarden niet aan het hekwerk kunnen knagen. Daarnaast is het hekwerk voorzien van gepuntlast Pantanet antraciet gaas van 1 meter hoogte. Door dit gaas is de weide ook prima te gebruiken voor andere dieren zoals schapen, geiten of honden.

Poorten

Ook de poorten zijn gemaakt van WaxedWood bruin. De poorten zijn in alle maten verkrijgbaar, in enkele en dubbele uitvoering met een uitneembare tussenpaal. Op de foto is een voorbeeld te zien van een looppoort met antraciet gaas. De stroomdraden lopen door op de poort. Als de poort open is loopt de stroom ook door, omdat die onderin doorverbonden is door een grondkabel.

Ook een omheining voor uw paarden?
WaxedWood

Direct contact met onze adviseur

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×