Vangkraal voor heidekoeien | Het Wekeromse Zand

In 2007 zijn vijf koeien en één stier van het Deense zwartbonte ras Sortbroget Jysk Malkerace op de heide in het Wekeromse Zand geïntroduceerd. Daarnaast zijn er ook zes kleinere, echte heiderunderen aan de groep toegevoegd. Met het nageslacht van deze runderen wordt getracht de kleine heiderunderen die vroeger op de Veluwe graasden terug te krijgen. Het Nederlandse heiderund is in 1950 uitgestorven.

Op het Wekeromse Zand heeft Arfman Hekwerk een mooie, stevige vangkraal gerealiseerd voor de heidekoeien. Op deze plek kunnen de runderen ingesloten worden voor bijvoorbeeld een gezondheidscheck of een overplaatsing naar een ander natuurgebied.

Toegepaste materialen

Voor het realiseren van deze vangkraal is gekozen voor eiken houten palen met liggers van eiken houten planken. De palen hebben een afmeting van 15 x 15 cm. Dit zorgt voor een stevig resultaat.
Verder is de vangkraal voorzien van verzinkt hang- en sluitwerk.

Over Arfman

Arfman Faunatechniek en Hekwerk is zoals de naam al aangeeft gespecialiseerd in hekwerken en faunatechniek. Wij bieden totaaloplossingen aan voor faunavraagstukken en we leveren een complete lijn faunaproducten. Door onze jarenlange ervaring denken wij mee en geven wij persoonlijk advies op maat. Daarnaast leveren en monteren we houten en stalen hekwerk langs wegen, overwegen, spoorbanen en bij mensen thuis. Bekijk ons een onze andere projecten.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit project of over de faunavoorzieningen die we aanbieden, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Ons personeel is zeer professioneel en levert daardoor specialistisch advies en kwalitatief hoogwaardige montage. Met meer dan 45 jaar ervaring weet u zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent. We zijn te bereiken via de mail, mail dan naar info@arfman.nl. Of bel ons op 0548-362948. We staan graag voor u klaar.

Direct contact met onze adviseur

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×