Roosters

Voor gebieden waar wegen elkaar kruizen en waar geen hek kan staan om wilde dieren tegen te houden, worden vaak roosters geplaatst. Het rooster moet de wilde dieren, dassen en het vee aan de goede kant van de weg houden, zodat er geen gevaar voor verkeer ontstaat of voor de beesten zelf. De roosters bestaan uit een betonnen onderbak met stalen roosterelementen. De stalen roosterelementen verschillen per type rooster. Bij Arfman bent u aan het goede adres voor deze roosters om een veilig terrein voor mens en dier te creëren.

Wildrooster, type Arfman

De wildroosters type Arfman zijn door ons ontworpen. Deze Arfman wildroosters zijn gemaakt voor wegen met een zware verkeersbelasting. Hierdoor zijn deze bijvoorbeeld geschikt voor provinciale wegen, waar ook veel vrachtwagens overheen rijden of op plekken waar meerdere wegen elkaar kruizen. De wildroosters moeten zwijnen, damherten, edelherten en reeën tegenhouden.

Wildrooster

In wandelgebieden, op fietspaden, of wegen waar geen zwaar verkeer overheen komt, zijn minder stevige wildroosters prima. Over deze roosters kunnen ook gewoon auto’s rijden, maar voor de echt zware belasting is het Arfman wildrooster geschikter. Deze soort wildroosters zijn opgebouwd uit een prefab betonnen onderbak met daarop stalen roosterelementen. De afmeting in de rijrichting is afhankelijk van de diersoort. Voor fietspaden is er ook een wildrooster beschikbaar in afwijkende maten. Neem dus altijd contact met ons op voor een passend plan, voor u een rooster bij ons bestelt.

Dassenrooster

Desondanks dat de dassen geen bedreigde diersoort meer zijn, is het wel van belang om deze kleine beesten te blijven beschermen. Om de das te beschermen, worden er kleinwildrasters geplaatst en waar een opening moet zijn om toegang te bieden aan auto’s, wandelaars en fietsers en waar geen poort geplaatst kan worden, worden roosters gelegd. Arfman heeft speciaal voor dassen een apart wildrooster: de dassenroosters. Zo kunnen mens en dier ongestoord van de natuur blijven genieten op een veilige manier.

Veerooster

Kruist een pad in een weiland voor koeien, paarden of schapen met een openbare weg, dan is het wellicht handig om een veerooster toe te passen om de beesten aan de juiste kant van het pad te houden. Ook bij koeienoversteekplaatsen en ‘vrij graas gebieden’ worden de veeroosters ingezet, dat zien we veel in natuurgebieden waar wandelpaden doorheen lopen. Veeroosters worden toegepast op wegen waar weinig zwaar verkeer overheen komt, maar de roosters zijn zeker stevig genoeg voor landbouwvoertuigen.

Arfman, uw roosterspecialist

Arfman is gespecialiseerd in hekwerken en faunatechniek. Daar horen roosters ook bij, want we willen allemaal de leefomgeving van de beesten niet te veel storen en ook dat het verkeer veilig blijft voor mens en dier. Een rooster helpt daarbij, net als afrastering voor groot en klein wild. Eigenlijk is het een toevoeging op elkaar. U kunt altijd contact met ons opnemen om een passend voorstel te maken bij uw rasterplan. Waar het rooster komt te liggen is afhankelijk van kabels en leidingen, maar we zullen alles precies aangeven wat er nodig is voor u een rooster plaatst. We horen graag van u!


Veelgestelde vragen

Wat voor belasting kan een wildrooster aan?
Het Arfman wildrooster is speciaal ontwikkeld voor zware verkeersbelasting (bv. provinciale wegen);

Voor welk vee is een veerooster geschikt?
Koeien, schapen, paarden en pony’s.

Welke afmetingen heeft een dassenrooster?
Het dassenrooster is 1500 x 4000 x 500 mm (lengte x breedte x diepte).

Van welk materiaal is een dassenrooster gemaakt?
Het rooster bestaat uit een Prefab betonnen onderbak met verzinkt stalen roosterelementen.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×